Giclée print op canvas

De mooiste afdrukken op canvas die je ooit hebt gezien

 • Fine-art giclée afdruk kwaliteit
 • Geprint op spierwit linnen
 • Ragscherp & realistische kleuren
 • Beschermd met een vernislaag
 • Milieuvriendelijk hout (PEFC goedgekeurd)
 • Met ophangsysteem
 • 2 of 4,5 cm dik
 • Ook verkrijgbaar voor buiten.

Canvas: Een klassiek en tijdloos materiaal


Alleen het beste is goed genoeg

De hoogste kwaliteit polykatoen canvas, opgespannen op duurzaam hout

Canvas prints van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas van de hoogste kwaliteit. Bij ons krijg je geen goedkoop linnen!

Het canvas wordt strak opgespannen over een houten frame. Om de stevigheid voor minimaal 10 jaar te garanderen, wordt het canvas over elkaar heen gevouwen. Dit zorgt voor een kleine verdikking, maar voor een zeer lange levensduur.

Ragscherp en kleurvaste prints

Prints op canvas hebben er nog nooit zo goed uitgezien

Onze printers printen in 12 kleuren. Dit geeft het beste en meest kleurechte resultaat. Zwart is ook écht zwart. Onze canvassen hebben geen kleurzwemen.


Opgespannen op duurzaam hout

Milieuvriendelijk hout in verschillende maten en diktes

De canvas prints worden strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. Kies een houtdikte van 2 of 4,5 cm. Zie hiernaast een foto van het verschil tussen 2 en 4,5 cm dik canvas.

Beschermd met een vernislaag

Met de hand aangebrachte vernislagen

Canvas prints worden voorzien van meerdere lagen vernis. Dit zorgt ervoor dat de kleuren echt knallen. Niet alleen dat, ook beschermt het tegen verkleuren door de zon, water en (lichte) krassen.

Zoek je iets voor buiten? Canvas maken we ook speciaal voor buiten. Kies voor de buitenafwerking tijdens je het kiezen van de opties. Lees meer over buiten canvas.


Maak je canvas af met een baklijst

Natuurlijk gemaakt van duurzaam hout

Wil je het canvas een extra touch geven? Kies dan voor canvas met baklijst. Versterk het stoere karakter van een canvas door een strakke lijst. Geschikt voor elke ruimte! Doordat de lijst iets breder is dan het canvas ontstaat er een mooi ruimtelijk effect: het canvas lijkt te zweven!

Past bij ieder werk én interieur

De baklijsten zijn verkrijgbaar in zwart, wit of naturel. De juiste kleur geeft een extra boost aan het werk én je interieur.

Goed om te weten:
De baklijsten worden op maat gemaakt en passen precies rondom jouw werk. Wanneer je een canvas bestelt van 70 x 50 dan wordt de lijst iets ruimer, ongeveer 72 x 52 cm.
Je vindt de optie voor een baklijst onder 'variant', bij het materiaal canvas.

Canvas met een gouden randje

Maak je canvas af met een gouden sierlijst voor een extra touch of gold

De optionele gouden sierlijst met fraaie details geeft het werk een chique uitstraling, zonder dat het overdadig wordt. De sierlijst is beschikbaar bij iedere afmeting, omdat de sierlijst met de hand op maat wordt gemaakt.

Het profiel van de goudkleurige lijst is ongeveer 66mm breed (voorzijde) en 45mm diep (zijaanzicht).


Zijkant van het canvas

Kies de opmaak die bij jou past

Vervaagde zijkanten

De kleuren van het werk komen vervaagd op de zijkant

De oplossing als je wilt dat het complete werk op de voorkant van het canvas te zien is. De kleuren van het werk worden zacht (vervaagd) afgedrukt op de zijkant.

Gespiegelde zijkanten

Het werk wordt gespiegeld op de zijkanten

Ook bij deze optie is het complete werk op de voorkant van het canvas te zien is. Op de zijkant herhaalt zich een stukje van de afbeelding.

Omgevouwen zijkanten

De afbeelding loopt door over de zijkanten van het canvas

Let op: Niet de complete afbeelding is op de voorkant van het canvas te zien. Wil je de complete afbeelding op de voorkant van het canvas, kies dan voor een andere optie.


Wil je het canvas in het echt zien?     Maak een afspraak in onze showroom.


Meest gestelde vragen over canvas

De prijs van canvas is afhankelijk van het formaat én het werk wat je kiest. Blader door de collectie, kies canvas als materiaal en de maat die bij je past, en je ziet direct de prijs.

Wanneer je onze canvas vergelijkt met andere aanbieders, hebben wij niet de laagste prijs. Dit komt omdat wij inzetten op kwaliteit.

Giclée is een drukprocedé wat zorgt voor print van zeer hoge kwaliteit.

Deze hoge kwaliteit wordt bereikt door:
- Print techniek
- De kwaliteit van de inkten
- Hoogwaardig katoen (canvas)

Bij het printen van een giclée wordt er gebruik gemaakt wordt van ononderbroken inktstralen die laag voor laag verschillende kleuren printen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd.

De inkten zijn op basis van echte pigmenten. Deze gepigmenteerde inkten zorgen ervoor dat de kleurechtheid tot 100 jaar gegarandeerd kan worden. Een ander voordeel van pigmentinkten is dat deze niet stinken!

Nee hoor, het canvas wordt kant en klaar geleverd. Het wordt handmatig in elkaar gezet door onze vakmensen. Je hoeft het pakket alleen maar uit te pakken en een mooi plekje aan de muur te geven.

Hiermee bedoelen we de zijkant van het canvas. Een canvas kun je zien als een doek dat om een houten frame wordt gevouwen. Hierdoor is een deel van het werk ook te zien aan de zijkant. Jij bepaalt zelf wat te zien is aan de zijkant van je canvas:

 • Vervaagde zijkanten: de kleuren van het werk komen vervaagd op de zijkant.
 • Spiegelende zijkanten: het werk wordt gespiegeld op de zijkanten.
 • Omgevouwen zijkanten: de afbeelding loopt door over de zijkanten van het canvas.

Soort omslag bij canvas. Van links naar rechts: Vervaagd, gespiegeld en gevouwen.

De canvas prints worden strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. De dikte van dit hout kun je zelf kiezen. Kies een houtdikte van 2 of 4,5 cm.

Op grote formaten oogt de 4,5 cm dikke variant meer robuust. Hang je een 4,5 dik canvas op een plek waar je er vlak langs loopt, een smalle hal of er dichtbij zit, kies dan voor de 2 cm dikke variant.

Overigens betekent het niet dat 4,5 cm dik steviger is. Beide diktes trekken niet krom, dus kies vooral hetgeen wat je het mooiste vindt!

Het canvas is mat afgewerkt.

Nee die voel je niet. Dit komt omdat het een giclée print is. Oftewel een druktechniek waarbij het werk wat je gekozen wordt, geprint wordt op hoogwaardig katoen. Doordat het ragscherp is, lijkt het net echt, maar voel je dit niet.

Nee hoor. Wij printen op heel fijn geweven katoen, waardoor er geen details verloren gaan.

Door gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer. Daarnaast wordt een giclée op canvas handmatig voorzien van meerdere lagen transparant vernis. Het voordeel van het vernissen is dat de kleuren heel mooi naar voren komen en het doek extra beschermd is tegen UV-licht, kras-bestendiger wordt en schoongemaakt kan worden als er bijvoorbeeld stof op komt.

De canvas prints worden tevens strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. Hierdoor trekt het niet krom en kunnen onze canvassen altijd strak tegen de muur hangen.

De canvas prints worden strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. Hierdoor trekt het niet krom en hangen de canvassen altijd strak tegen de muur.

Jazeker. Wanneer je canvas buiten wil hangen, selecteer je bij het bestellen de optie “buiten canvas”. Jouw canvas wordt dan speciaal voor buiten gemaakt. Het canvas krijgt dan een andere coating die het werk beter beschermd en worden er speciale roestvrije nietjes gebruikt waardoor er geen roestvlekken ontstaan.

Je selecteert buitencanvas als volgt:

 1. Ga naar het werk dat je wilt bestellen.
 2. Selecteer 1. Kies het materiaal
 3. Selecteer “Canvas voor buiten” variant.

Ja hoor, stuur ons even een mail met de foto naar info@werkaandemuur.nl.

De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd.

Een andere verhouding of maat kan zeker. Neem contact met ons op, en dan helpen we je graag verder.

Jazeker! Maak je canvas af met een bak- of sierlijst lijst, ook gemaakt van duurzaam hout. De baklijst zit niet direct tegen het canvas aan waardoor er een mooi ruimtelijk effect ontstaat: het canvas lijkt te zweven! Ook kan je kiezen voor een gouden sierlijst.

Baklijsten

De baklijsten zijn verkrijgbaar in zwart, wit of naturel. De juiste kleur geeft een extra boost aan het werk én je interieur.

De baklijsten worden op maat gemaakt en passen precies rondom jouw werk. Wanneer je een canvas bestelt van 70x50 dan wordt de lijst iets ruimer, ongeveer 73x53 cm.

Als je kiest voor een bak- of sierlijst, dan plaatsen we daar een canvas van 2 cm dik in.

Sierlijst

De sierlijst is verkrijgbaar in goud. Het profiel is ongeveer 62mm breed (voorzijde) en 45mm diep (zijaanzicht).

Je selecteert een canvas met baklijst als volgt:

 1. Ga naar het werk dat je wilt bestellen.
 2. Selecteer canvas bij 1. Kies het materiaal
 3. Selecteer bij “Kies materiaal opties” de variant. Hier zie je de optie “Met lijst”.

Heb je je canvas al thuis? Helaas kunnen we geen baklijsten nasturen. Dit omdat het pakket te kwetsbaar is tijdens transport.

Is je canvas bestelling nog niet verstuurd vanaf onze productie, dan kunnen we deze nog wel toevoegen. Neem contact met ons op zodat we je bestelling kunnen aanpassen.

De baklijsten worden op maat gemaakt met een zwevend effect. Bij de baklijst zweeft het werk in de lijst met ongeveer een 0,5 cm ruimte tussen de lijst en het werk. Samen met de lijst wordt het canvas dat je bestelt van 70x50 in totaal iets groter, ongeveer 73x53 cm.

Je vindt de optie voor een baklijst onder 'variant', bij het materiaal canvas.

Bij ons kan je kiezen uit zwart, wit of naturel. Wil je het graag een ander kleurtje geven? Dit raden we je af. De baklijst wordt met veel passie precies passend om jouw canvas heen gemaakt, waardoor er een strakke binnenafstand is. Wanneer je het gaat loshalen haal je dit uit verband en dat is natuurlijk zonde.

Ja dat kan. De pigmentinkten die we gebruiken zorgen ervoor dat de kleurechtheid tot 100 jaar gegarandeerd kan worden. Na het printen beschermen we de inkten nog extra met een vernislaag.

Zowel de inkten als de vernislag zorgen ervoor dat het UV-bestendig is. Je kan het dus zonder problemen in het zonlicht hangen.

Buitencanvas krijgt een andere coating, zodat het geschikt is voor buiten.

Neem even contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas. Het ophangsysteem plaats je bovenop een schroef of spijker, op de geribbelde rand.

Bij maten onder de meter komt er één ophangsysteem op. Boven de meter plaatsen er twee achterop.

Heb je een canvas met baklijst besteld? Het ophangsysteem werkt hetzelfde als canvas zonder baklijst.

Het canvas kan je afnemen met een (licht!) vochtige doek. Gebruik geen reinigingsmiddel.

Canvas wordt stevig verpakt in plastic bubbelwrap en karton. Een koerier komt het pakket bij onze productie ophalen en brengt het direct bij jou thuis of op kantoor.

We werken met koeriersdiensten die gewend zijn om met kwetsbare pakketten om te gaan, dus dat zit wel goed. Ben je niet thuis? Dan laat de bezorger een briefje achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen.

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een verzending. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op. Lees hier alles over onze verzendingen.

In het algemeen wordt het pakket 7 werkdagen na bestelling verzonden. Heb je een spoedje? Neem contact met ons op!

Een canvas zonder baklijst weegt, in de grootste maat (250x140), ca. 5 kg.

Een canvas met een baklijst weegt, in de grootste maat (250x140), ca. 10 kg.

Ja hoor daar kunnen we zeker bij helpen. Neem contact met ons op, en we helpen je graag verder.

Jazeker, we denken graag met je mee. Neem even contact met ons op.

Canvas heeft van zichzelf geen akoestische functie. Het heeft wel een licht absorberende werking, zoals bijvoorbeeld een vloerkleed.

Ben je op zoek naar een materiaal wat optimaal kan helpen bij het verbeteren van de akoestiek? Kijk dan bij print op akoestisch doek.

De minimale maat is 20x20 cm en de maximale maat is 250x140 cm bij een dikte van 2 cm. Kies je voor een dikte van 4,5 cm, dan is de maximale maat 250x135 cm.

Goed om te weten: De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd. Wil je een andere verhouding/maat? Neem dan even contact met ons op.Werken op canvas bij klanten aan de muur

Klantfoto: 'Irrevocable' (gezien bij vtwonen) van Kim Rijntjes, op canvas
Klantfoto: Jack Nicholson Schilderij van Paul Meijering, op canvas
Klantfoto: imperious Lady, Yudhistira Yogasara van 1x, op canvas
Klantfoto: Stilleven met bloemen in een vaas, Georgius Jacobus Johannes van Os, op canvas
Klantfoto: Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, Ludger tom Ring de Jonge, op canvas
Klantfoto: Portret van een meisje in het blauw, Johannes Cornelisz. Verspronck, op canvas
Klantfoto: Her Secret Garden van Marja van den Hurk, op canvas
Klantfoto: Eeuwenoude danseressen (gezien bij vtwonen) van Affect Fotografie, op canvas
Klantfoto: Zonnetempel van Konarak in Odisha, India (gezien bij vtwonen) van Affect Fotografie, op canvas
Klantfoto: Schotse Hooglanders in natuurgebied Jiltdijksheide (zwart/wit) van Martijn van Dellen, op canvas
Klantfoto: Gipskruid van Melanie Schat, op canvas
Klantfoto: The Beacon (gezien bij vtwonen) van Jesper Krijgsman, op canvas
Klantfoto: SimplyBeauty van Lucienne van Leijen, op canvas
Klantfoto: ‘Het puttertje’, Carel Fabritius, op canvas
Klantfoto: PERHAPS van LOUI JOVER, op canvas
Klantfoto: Portret van Jacob Olycan, Frans Hals, op canvas
Klantfoto: Paardebloemzaad Pod, Lydia Jacobs van 1x, op canvas
Klantfoto: Schotse Hooglander van Karel Ton, op canvas
Klantfoto: Urban exploratopn Deuren en nog is deuren van Aurelie Vandermeren, op canvas
Klantfoto: SATURDAY SWING (gezien bij vtwonen, weer verliefd op je huis ) van db Waterman, op canvas

Verbluffende kleuren en kwaliteit

Voor de eerste keer een canvas besteld bij Werk aan de Muur. Ik heb door de jaren heen aardig veel vergelijkingsmateriaal bij andere leveranciers omdat ik als professioneel fotograaf vaak canvassen lever aan mijn klanten.

- De aflevering van DPD was keurig volgens op de aangegeven dag en tijd.
- De verpakking had geen beschadigingen, deuken en was netjes ingepakt en het doek zelf was nog extra ingewikkeld in schuim.
- De eerste indruk is dat de kleuren echt verbluffende goed zijn, door iets dikkere inkt/verf lijkt het meer op schilderij dan op een canvas.
- Op het doek zijn geen spikkels, vervormingen, ophopingen te bekennen.
- Het houtwerk is erg stevig en ziet er netjes uit, dus zonder grote knoesten of andere zaken uitstekende zaken.
- De canvas is goed strak gespannen en waaiert of beweegt niet heen en weer.
- De ophanging is goed d.m.v. op de juiste plek goede metalen beugels.

Het enige minpuntje is dat is het vouwen in de hoeken van de canvas nog net iets strakker zou moeten kunnen. Voor de rest is de canvas van Werk aan de Muur zeker een dikke aanrader voor aan je muur.

Recensie door MS Fotografie, op 18 februari


Heb je op deze pagina gevonden waar je naar op zoek was?

Ja